Πέτρος Συρίγος | Μαλακά μπισκότα με βρώμη και μπανάνα
Προετοιμασία: 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 15 λεπτά
Μερίδες: περίπου 22 τμχ.
Βαθμός δυσκολίας: 1
Υλικά
4 μπανάνες, ώριμες
2 κούπες νιφάδες βρόμης
1½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κ.γ. σόδα μαγειρικής
¼ κ.γ. αλάτι
3 κ.γ. κανέλα
½ κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα καστανή ζάχαρη ή 80 γρ. μέλι
¾ κούπας κουβερτούρα, κομμένη σε κομμάτια
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Εκτέλεση
Κόβουμε τις μπανάνες σε κομμάτια, τις τοποθετούμε σε ένα μπολ και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι.
Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη ή το μέλι, το ελαιόλαδο, τις νιφάδες βρόμης, το αλεύρι, τη σόδα, λίγο αλάτι και την κανέλα και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε την κουβερτούρα και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
Σε ένα ταψί, το οποίο προηγουμένως έχουμε στρώσει με λαδόκολλα, βάζουμε κουταλιές από το μείγμα χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, φροντίζοντας να αφήσουμε λίγο κενό μεταξύ τους επειδή τα μπισκότα μας θα απλώσουν κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-175οC στο πρόγραμμα «Cookies» του φούρνου Wolf για περίπου 12 λεπτά ή -αν χρησιμοποιούμε άλλο φούρνο- στον αέρα ή πάνω κάτω (στους ίδιους βαθμούς και για τον ίδιο χρόνο) μέχρι να πάρουν χρώμα.
Μόλις είναι έτοιμα, τα αφαιρούμε από τον φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.
ExtraTip:Όσα περισσέψουν, μπορούμε να τα αποθηκεύσουμε καλά κλεισμένα σε ένα γυάλινο βάζο έως και 5 ημέρες.